Image1
kellot

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka pitkä toimitusaika on?

Toimitusaika voi vaihdella kellosta toiseen, siksi aika on määritelty erikseen kullakin tuotesivulla. Yleensä toimitusaika on 3-5 arkipäivää.

Mitä maksutapoja hyväksytte?

Hyväksymme VISA /MasterCard -korttimaksut, maksun laskua vastaan sekä suoran pankkisiirron SEB-, Nordea-, Swedbank- ja Handelsbanken-pankeista. Myös osamaksu on mahdollinen. Tällöin maksuliikennettä hoitaa Klarna.

Paljonko toimitusmaksu on?
Tarjoamme aina 100% ilmaisen toimituksen riippumatta siitä, kuinka paljon tai vähän tilaatkaan.

Toimitatteko lähetyksiä muihin maihin Ruotsin ulkopuolelle kuten Suomeen, Norjaan, Tanskaan tai muualle Eurooppaan?
Toimitamme tällä hetkellä vain Suomeen sekä Ruotsiin. Kaikissa tilauksissa on kiinteä toimituskulu 5 €.

Entä, jos kadun ostostani tai olen tyytymätön tuotteeseen?

Sinun turvaksesi tarjoamme etämyyntilain mukaisen 90 päivän avokaupan. Kellon palautettuasi tarkistamme, että se on samassa kunnossa kuin sen vastaanottaessasi, sekä palautamme maksamasi hinnan sinulle kokonaisuudessaan. Ole hyvä ja ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai chatin kautta saadaksesi ajantasaisen palautusosoitteen. Mahdollisen palautuksen lähettäminen ja maksaminen on sinun vastuullasi.

Mikä on palautusosoitteenne?

Ole hyvä ja ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai chatin kautta tilausnumerosi ilmoittaen saadaksesi ajantasaisen palautusosoitteen. Saat vastauksen yleensä 1-24 tunnin kuluessa.

Mitä kautta toimitus tapahtuu?
Kellovarkaudet estääksemme toimitamme lähetyksemme aina sinua lähimpänä olevaan jakelupisteeseen . Lähetyksen saavuttua saat saapumisilmoituksen postitse suoraan omaan postilaatikkoosi tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse tai tekstiviestillä. Allekirjoita saapumisilmoitus, ota henkilöllisyystodistus mukaan ja nouda kellosi jakelupisteestä.

JMinulla on blogi, kiinnostaako teitä yhteistyö tai sponsorointi?

Kyllä, olemme kiinnostuneita tekemään yhteistyötä vakavasti otettavien bloggaajien kanssa. Sinulla täytyy kuitenkin olla suuri määrä päivittäisiä lukijoita. Liitä ensimmäiseen yhteydenottoosi mielellään kuvakaappaus kuukausittaisten kävijöiden määrästä. On eduksi, jos blogisi keskittyy kelloihin, asusteisiin tai muuhun liiketoimintaamme selkeästi ja tiiviisti liittyvään aiheeseen.

Kuinka voin seurata lähetystäni?
Tällä hetkellä emme tarjoa asiakkaillemme mahdollisuutta seurata itse omaa lähetystä. Jos tilauksesi ei poikkeuksellisesti ole saapunut luvatun toimitusajan puitteissa, ole hyvä ja lähetä meille sähköposti tilausnumeroineen, niin selvitämme asian.

Kello on lahja. Onko minun mahdollista antaa eri toimitusosoite?

Tämä onnistuu erinomaisesti. Tilausta tehdessäsi voit halutessasi antaa erillisen maksu- ja toimitusosoitteen. Huomioi kuitenkin, että jos valitset maksutavaksi laskun, tilaus lähetetään aina väestötietojärjestelmään kirjattuun osoitteeseesi .

Kaduin ostostani heti tilauksen tehtyäni, voitteko keskeyttää toimituksen?
Niin kauan kuin pakettia ei ole lähetetty meiltä, voimme tietysti keskeyttää toimituksen. Mitä pikemmin otat meihin yhteyttä tilauksen tekemisen jälkeen, sitä suurempi todennäköisyys, että ehdimme keskeyttää toimituksen. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse. Mikäli pyydät keskeytystä liian myöhään, voit tietysti tehdä palautuksen tilauksen vastaanotettuasi. Ota ensin yhteyttä meihin ajantasaisen palautusosoitteen saamiseksi. Huomaathan olla rikkomatta mahdollisia pakkauksia ja vaurioittamatta kelloa.

Minulla on kysymys, jota ei löydy tästä luettelosta. Kuinka toimin?

Ota rohkeasti yhteyttä meihin chatin tai sähköpostin (info[at]stilrenaklockor.se) kautta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!